Fungerar huskurer mot snarkning?

Lugn, det finns lösningar för den som snarkar. Vissa av metoderna för att motverka snarkning är beprövade och en del har varit mer lyckade än andra. Ibland handlar det om något så enkelt som att sy in tennisbollar i pyjamasen, men även specifika svalg- och näsöppningslösningar eller munstängare påstås fungera. Andra förespråkar en ring i förgyllt silver som ska bäras en halvtimme innan läggdags. Eller varför inte ett armband som avger stötar i takt med att snarkningarna ökar?

Om anledningen till den som snarkar är trånga näsgångar kanske en snarkspray är värd att testa. Eller om svalget behöver avslappning, då finns det munskölj. Äldre och klassiska huskurer att ta hjälp av innan läggdags är att dricka örter såsom nässlor, kardemumma eller mynta. Då slappnar den som snarkar av lite och kommer i djupare sömn sägs det. Och behövs det en rensning av luftvägarna kan du alltid göra det med en dos aromaolja spetsat med pepparmint, mmmm.

Till en början kanske några av de mirakulösa antisnarklösningarna fungerar, men till slut blir de en vana för den som snarkar och effekten uteblir. Helt uppriktigt, det finns väldigt få metoder som faktiskt gör sitt jobb.