Botemedel för snarkning lanseras i Sverige.

Nastent är ett franskt varumärke. För några år sen utvecklade de en innovativ produkt som gör att snarkljuden hos en person försvinner helt eller reduceras kraftigt. Den som snarkar trär en silikonslang genom näsan. Slangen går sedan ned mot svalget och öppnar upp luftvägen däremellan. I änden som blir kvar vid näsborren sitter en liten krok som fästs i näsbryggan så att slangen stannar kvar tryggt och säkert.

Produkten används under natten och tas ut igen på morgonen. Den innovativa lösningen gör så att vibrationerna i svalget minskar och den som snarkar slutar med det.

Sedan produkten lanserades i Frankrike har den på kort tid blivit både omtalad och omtyckt. Flera användare menar att den verkligen fungerar mot social snarkning och de höga vibrationerna som bidrar till ljudet.

 

Nu finns produkten att köpa i Sverige. Är det första gången går det att beställa hem ett start-kit där det går att prova sig fram till vilken längd som känns bäst och om den ska träs via höger eller vänster näsborre.